Tried. Tested. Trusted.

Bauhaus

Out with the old, in with the Bold

Case Study

Bauhaus is a stunning building in Spinningfields, Manchester’s prime business and commercial district. It was the ideal location to launch Bold – a pioneering new brand, offering inspirational workspaces to fuel creativity.

The Bauhaus building is a brilliant fit for the Bold ethos, with its roof terrace and exercise area, business lounge, and café serving their own brand of coffee and tea blends.

This location was to be Bold’s first offices in the UK, so we were tasked with creating an exceptional workspace bringing the brand to life with daring and impactful interior design across two floors. Intrinsic to this was state-of-the-art connectivity – key to attracting entrepreneurs and innovators.

A name like ‘Bold’ demanded a new approach.

Daring colour contrasts and statement pieces

  • Bold use of black, the primary brand colour, across both floors to create definition and strong focal points. Pops of colour bring contrast in yellow, orange and wood finishes

  • Industrial-style exposed ceilings, showcasing the HVAC system

  • Carefully matched accessories, including big mirrors and unique artworks by local artists

  • Top notch flooring throughout, built to withstand the wear of energetic entrepreneurs

  • Contemporary kitchens with signature black and white colourways and pops of yellow – all serving Bold’s own brand of coffee and tea blends

Light, bright and impactful

  • Glazed full-height partitioning was used where possible, not only is it perfectly in keeping with the outside of the building but it also looks stunning while giving privacy without feeling boxed-in

  • The existing lighting was re-purposed and we installed new, low-energy lighting to compliment the space and brighten where needed

Award-winning connectivity

  • The latest Salto access control across the entire office, including main doors into the suite

  • We supplied all the power, fire and data, working closely with Bold’s contractor to deliver state-of-the-art connectivity

Ground Floor
First Floor

Bauhaus is a Grade A building that’s won many awards. We’re proud to have transformed two entire floors in this iconic building with a refurb that matches its stature in Spinningfields.

Everyone at Bold was thrilled with the result, seeing their brand concept brought to life in good time for the launch event.

WELL Enabled
Design Gold
Certification

Cycling Score
Platinum

Wired Certified
Platinum

Want your very own copy to keep?

If you’d like to share the case study or peruse it at your leisure, just tell us your email and we’ll ping you a pdf version. You can also stay in the loop with our mailing list or ask for a call back.

Request Bauhaus
Join Our Mailing List
Request a Callback

Read the stories that bring our services to life.