Tried. Tested. Trusted.

The Atrium, Uxbridge

Flexible serviced offices in the heart of Uxbridge

Case Study

The Atrium is a prominent, unmissable building in the heart of Uxbridge. Just a short stroll from the tube station, it’s close to excellent transport links to the centre of London.

Inside the building, there’s a range of serviced offices, conference facilities and communal workspace with a gym and café.

Homebrook was tasked with refurbishing the existing offices into premium flexible workspaces across three floors and some areas of the communal spaces – all in keeping with the contemporary look and feel of this iconic local building.

50,000 square feet, three floors and three phases

01.

Strip out

  • We removed the existing offices along with any waste removal and prepared the site

02.

Refurbishment

  • We installed partitioning (stud and glass), doors, access control, floor covering and CAT5e works including new data lines, racks and comms links

  • We replaced or refurbed suspended ceilings, raised flooring, toilets and washrooms and kitchens

  • We fully redecorated everything, including walls, ceilings, doors and feature brick walls

  • We serviced the HVAC installation including extraction and air handling

  • We implemented fire stopping works to specified areas and emergency systems

  • We fixed wiring and carried out fire alarm alterations

03.

Decoration

  • We designed, supplied and installed high-spec furniture to offices, meeting rooms and breakout areas, including feature planters and acoustic felt panels

Homebrook believes in being as eco-friendly as possible.

In 2019, we won a Green Apple Award for Environmental Best Practice for our commitment to waste reduction during refurbishment projects.

Uxbridge was a great example of this – our eco ethos helped reduce waste and save our client money

Reduce, reuse, recycle

  • Almost 98% of our waste was recycled

    All partitioning, flooring and ceiling materials were sorted through and anything that could be re-used was put aside. All remaining materials were grouped into metal, plasterboard and wood and then recycled correctly. What couldn’t be recycled was processed for solid recovered fuel, so only a minimal amount was sent to landfill.

  • HVAC

    We overhauled the existing air conditioning system and completed repairs and servicing to increase its efficiency. We also re-used the existing ventilation grilles in other areas after checking and restoring them.

  • Diesel Generator

    We safely decommissioned a generator on the roof which was no longer needed, preventing exhaust emissions during power failures.

Furniture, fittings and footprint

  • We only installed glass partitioning materials, made to order, from UK makers to avoid wastage

  • Our ceiling supplier is fully certified in responsible sourcing and uses recycled materials

  • The new floor-coverings were installed using EC1 rated eco-friendly solvent-free adhesive

  • All paints used were water-based and low in VOC content, with containers recycled by the manufacturer

  • We installed new LED lighting across the first and third floors, which was not only low-energy but also made with 70% less plastic – most are PIR controlled so only active when needed

  • We installed new kitchens and bathrooms from UK suppliers, with 100% of the materials used in manufacture from certified sources. Energy efficient hand dryers were also installed

  • All new furniture was manufactured from certified and sustainable sources using energy efficient processes, with recycled materials used where possible, and delivered to site in reduced packaging which was then recycled

  • We always aim to reduce our carbon footprint by minimizing travel to and from our sites whenever we can. Our contractors and staff stay in local accommodation, and we group together deliveries and collections as much as possible. When we do have to travel, we make sure our fleet of vans is well-maintained and fuel efficient.

First and second floor

We are proud of the scope and scale of this project – delivered on time and in budget to a high spec during the challenging times of the pandemic.

Almost

98%

of the waste removed
was recycled

Over

800+

workstations
created

 

£65

per square foot

Want your very own copy to keep?

If you’d like to share the case study or peruse it at your leisure, just tell us your email and we’ll ping you a pdf version. You can also stay in the loop with our mailing list or ask for a call back.

Request Uxbridge
Join Our Mailing List
Request a Callback

Read the stories that bring our services to life.